Home                                      Sydney                                      Road Trip
 

Melbourne, here we come !

Na een korte, maar late vlucht met weeral een schone portie van motion sickness landden we in Melbourne. Voor degenen waarmee we ooit mee naar Milaan zijn gegaan, onze zoektocht naar het hotel was bijna even erg als daar! Het regende niet, maar het was om middernacht nog superheet (denk aan Rome) ! We komen aan in een donkere stad met verdachte figuren in een wijk die er niet zo flatterend uitziet. Na een beetje zoeken en een zekere Jan met de Pet aangesproken te hebben om onze locatie te vinden, blijkt dat ons hotel in de meest lugubere steeg gelegen is. We besluiten het er dan toch maar lopend op te wagen, want stil blijven staan in zo'n duisternis lijkt niet de beste optie. Onderweg komen we nog enkele ratten tegen die het scarry effect eventjes verhogen. Uiteindelijk komen we aan in ons hotel, zo rond een uur of één 's nachts en kunnen we nog wat slapen want 's morgens moeten we er heel vroeg uit voor de pick-up van de bus. Soit, we hebben de nacht toch al niet naast de zwervers moeten doorbrengen zoals in Milano. Wanneer we in de vroege ochtend vertrekken, lijkt het steegje plots niet zo griezelig meer.

We hebben een dertienuur-durende tour gedaan, maar heel hard genoten van de Great Ocean Road. Het is een heel kronkelige weg naast de oceaan en heeft dus prachtige uitzichten. We hebben natuurlijk halt gemaakt aan de welbefaamde Twelve Apostles en dat terwijl de thermometer een temperatuur van 40º C aangaf! The Twelve Apostles (in het echt zijn er nog maar acht) waren heel mooi om te zien, precies een postkaartje als je daar zo staat.

Op de volgende afbeelding kan je de tour zien die we gedaan hebben.

  


     

Ovide en zijn vrienden

Na wilde kangaroe's en wallaby's gezien te hebben, hebben we ook een familie wilde koala's gezien! Naast de Great Ocean Road zat een hele koala-familie (= aboriginals voor 'no water') in de eucalyptus bomen! Dit is wel uitzonderlijk want de meeste Aussie's hebben er meestal zelf nog maar één gezien. Nu willen we nog een wilde emu, wombat en platypus (= vogelbekdier) zien!
Red Hot Chilli Peppers

We hebben ook een of andere nieuwe keten van fastfood ontdekt: NANDO'S. We hadden een chicken wrap medium hot besteld, mannekes! Zoiets pikant hebben wij nog nooit in ons leven gegeten! Voor mij was dit oneetbaar dus Dries heeft de twee wraps helemaal mogen verorberen. 't Is zo een soort van pikantheid waarvan je smaakpapillen gewoon wegbranden waardoor je na vijf dagen nog steeds niets anders kan smaken (goed moment om eens eindelijk die "Vegemite" te proeven !) en je traanklieren non-stop in werking treden voor enkele uren.


  

The Year of the Pig

Omdat wij in 1983 geboren zijn, vallen wij onder de noemer 'zwijn' in de Chinese kalender. In het weekend dat wij in Melbourne waren, werd het Chinees Nieuwjaar gevierd. Natuurlijk hebben wij ook een bezoekje gebracht aan Chinatown en genoten van optredens, alle soorten kraampjes en andere dingen. Spijtig dat we toen niet in Sydney waren, want Sydney heeft best een groot China Town en werd daar heel hard gevierd.

Koninginnedag

Deze week is de gigantische Queen Mary II hier aangemeerd, het grootste cruiseschip ter wereld. Te groot om onder Harbour Bridge aan de Opera House te kunnen en te groot om aan de normale cruiseschipsteiger aan te meren. 's Avonds kwam de Queen Elizabeth II aan en het was van WW2 geleden dat deze samen in de stad waren (toen waren het wel oorlogsschepen). Elke boot in de stad was uitgevaren om deze te begroeten. De ferries leken maar klein naast deze mastodonten. Reken daarbij nog een dozijn helicopters die rondcirkelden en je kan je misschien wel voorstellen wat voor een drukte dat geweest moet zijn! Er waren wel 4.000 Aussie's afgezakt tot de harbour! 's Avonds, na zonsondergang, was er een gigantisch vuurwerk, een kwartier lang, dat was heel mooi. Sydney was één verkeerschaos omdat die 4.000 mensen ineens allemaal op hetzelfde moment naar huis wilden. Een ticketje voor een wereldreis van 81 dagen met QM2 kost rond de 500.000 dollar!


  

Sydney parties for ocean's royalty

There was a spectacular party in Sydney last night for two famous queens of the ocean. The billion dollar Queen Mary 2 was joined by her little sister, the Queen Elizabeth 2, in Sydney Harbour for a celebration shared by tens of thousands along the foreshore and on the water.
As night fell, the celebrations continued with a fireworks display fit for two queens. It wasn't New Year's Eve, but the night was just as grand.
There was traffic gridlock as everyone headed home, but everyone present had witnessed a small piece of history.
Soon after, at 11pm AEDT, the Queen Mary 2 sailed away.
The QE2 will remain in Sydney until Thursday evening, when she departs for Brisbane.
The last time two of Cunard's famous ocean-going "queens" visited Sydney at the same time was 1941, when the original Queen Mary and Queen Elizabeth greeted each other as troop carriers.

Very Important Visit

Misschien was het ook in het Belgische nieuws, misschien ook niet, maar hier ging het er continu over: Dick Cheney was op bezoek! En bezoek van Cheney is blijkbaar een goede reden om te betogen en te vechten. Terwijl wij, na een zware werkdag, uit de metro kwamen, was er een grote protestactie bezig tegen de Iraksituatie en voor David Hicks (een Australische moslimfundementalist die al vijf jaar in Guantanamo Bay zit). Het moet wel gezegd worden dat het hier propere mensen zijn, een vijftal meter achter de betoging liep de kuisploeg al!

Aangezien Cheney over Harbour Bridge moest rijden, hadden ze deze uit veiligheidsoverwegingen afgesloten. Langs beide zijden! En omdat diezelfde Dick een uurtje later een cruise door de harbour deed, lieten ze de brug gesloten. Ja, er stond een vrij lange file...


4 Maart vertrekken we op rondreis dus dit was onze laatste update vanuit Sydney. Met spijt in het hart nemen we afscheid van deze metropool, die we voor 8 weken onze thuis mochten noemen.

Onze laatste groetjes vanuit Sydney!

Dries & Ellen.