Home                                      Sydney                                      Road Trip
 

Hard labeur

Sinds 2 weken zijn we aan de slag bij Bayer. Ellen werkt op de Marketing-afdeling, ikzelf als IT-specialist (zo noemen ze mij hier toch). In deze functie liggen vele leuke uitdagingen. Ik heb een serieuze opdracht gekregen nl; programmeren. Dit programma betreft een online goedkeuringssysteem voor verschillende departementen enzo... Ellen werkt aan een concurrentie-analyse voor het product Novalac (babyvoeding) en ik citeer haar 'ik weet nu dingen over borstvoeding die ik niet hoef te weten'.

Deze week organiseerde Bayer een conferentie in de Hilton, daar zijn we ook 2 dagen geweest. Dit was best leuk! Er was zelfs een in-scène-gezette ontvoeringvan de Marketing Manager, wat een Godfather-gehalte !

The Gay Parade

Verder hebben nog bezoek gekregen van Belgische vrienden, Tom en Ines. Na een kleine zoektocht zijn we uiteindelijk beland in een oververhit restaurantje, waar ze niet eens Engels konden spreken! Kennelijk hebben niet alleen de Europese Aziaten problemen met een taal leren, want van Engels spreken, bakken ze hier ook niets !


Daarna nog even door de stad gewandeld en op deze manier ontdekt dat ons appartement gelegen is in de Gay Community. Ellen vond het al zo raar dat ik meer knipoogjes kreeg!

Koala's In The Mist

We hebben ook al een uitstapje naar de Blauwe Bergen (The Blue Mountains) gedaan. Dit is een heel mooi natuurpark, prachtige fauna & flora, midden in het regenwoud. Spijtig genoeg was het juist die dag mistig in de Blauwe Bergen. In het regenwoud kan je via verschillende kabelbanen de hoogte in gaan. Daar heeft Ellen nog de schrik van haar leven gehad op een kabelbaan van 52 graden (heel steil by the way).


Australia Day

"The Day We Celebrate Our National Pride" hoor je dan door de stad weergalmen. Vrijdag was het hier Australia Day en dus een nationale feestdag. Heel het land was getooid in de nationale kleuren, ongelooflijk! Er waren tal van festiviteiten: een oldtimershow (wat ik geweldig vond, Ellen iets minder), parachutistenshow, laag overscherende militaire vliegtuigen, gratis optredens, vuurwerk, ... Ze vieren dan trouwens de aankomst van the First Fleet. Dit is de eerste vloot van gevangenen die aan land kwam.Gemarineerd in factor 50

Aangezien we hier enige tijd verblijven, willen we de stad wat beter leren kennen als de gemiddelde toerist. Zo zijn we naar een optreden geweest van STOMP in the Sydney Opera House. Dat was echt wel een pracht van een optreden, de Australiërs gaven zelfs een staande ovatie cadeau aan de crew! Verder hebben we nog uitstapjes gedaan naar het strand! Jaja, we hebben onszelf op de grill gelegd (vandaar die marinade). Verder zijn we ook al een keertje naar de openluchtcinema geweest, wat ook wel een aparte beleving was. We hebben nog meerdere dingen gedaan, maar we houden het op een beknopte samenvatting.Million Dollar Baby

Tum Tum Tum Tum; dat was dus het deuntje van de film JAWS. De laatste weken zijn er al 3 mensen door een haai aangevallen aan de oostkust! Het laatste slachtoffer was het onderwaterleven aan het filmen. Plots werd hij door een haai aangevallen en zo heeft hij dus de binnenkant van Jaws kunnen filmen. Hij heeft zijn aanrander in de ogen kunnen prikken en is zo kunnen ontsnappen! Hij heeft wel een miljoen dollar gekregen voor de spectaculaire film! Als er dus ooit iemand in financiële problemen komt, nu weet je de oplossing he!
Als iemand het verhaaltje wil lezen, kijk dan op deze link:

                  Shark attack

Verder maken ze hier reclame op tv over de uitzending van de allerlaatste momenten van Steve Irwin! (die krokodillenman die door een stingray is vermoord). Daar worden wij horendol van! staan ze dus ook verder met hun seizoenen van alle soorten tv-shows enzoverder? Dus als we terugkomen zullen we alles eens klikken!! Australië is natuurlijk het land van de series Neighbours en Home & Away. Wij denken dat dit programma's zijn die dezelfde proporties aannemen zoals Thuis thuis doet (niet dat wij kunnen vergelijken, aangezien we geeneen van de drie volgen). Er is hier dus grote commotie rond Home & Away.
Dus voor die enkeling daar die naar Home & Away kijkt, hier maken ze reclame rond "WILL SALLY SURVIVE?". Wij kennen Sally niet, so we don't care!!!


     Bij deze mijn verslagje, maar toch ook dank aan mijn wederhelft voor de originele twist.

Dries & Ellen