Home                                      Sydney                                      Road Trip
 

Bye bye Belgium, Hello Sydney

Na lang wachten kunnen we eindelijk het vliegtuig opstappen richting Sydney. Zulke lange vlucht is echt geen pretje ! Na heel veel turbulentie, verschillende "vliegtuigzakjes" en een overdosis Touristill, zetten we eindelijk voet aan land in Sydney. Een eerste indruk van de stad nemen we nog niet direct op aangezien we uitgeput aankomen rond een uur of 6 in de ochtend. Na enige overwegingen besluiten we toch om een kort dutje te doen op het hotel. Spijtig genoeg worden we verdwaasd wakker om 17 uur 's avonds en hadden we dus onze eerste dag in Sydney al héél nuttig opgevuld !!!! De volgende dagen hebben we heel veel last gehad van jetlag, overdag slaapwandelen en tegen 20.00 u 's avonds de slaap niet kunnen tegenhouden, om dan om 05.00 u in de ochtend zo fit al seen hoentje wakker te worden ! Echt een pretje ! Moet je ook eens proberen! Gisterenavond heb ik (Ellen) dan toch de strijd met de Jetlag gewonnen, met dank aan een prachtwedstrijd van onze Kim Clijsters. Spijtig genoeg was er geen judo-aanbod voor Dries, die de Jetlagstrijd dus nog niet veroverd heeft.

De eerste indrukken van de grootstad

We hebben al veel van de stad gezien waaronder natuurlijk alle toeristische attracties. We hebben onder meer een klein cruisje gedaan rond Sydney. Enkele verlaten idyllische stranden hebben al verleidelijk naar ons gelonkt, maar zulke stranden zullen we ongetwijfeld nog tegemoet komen, dus hebben we nu nog kunnen weerstaan we aan haar sirène. Aangezien we hier nog een tijdje verblijven zullen we de stad op niet-toeristische wijze verkennen. Wat ons direct opvalt is dat de Australische burger enorm vriendelijk is, wat een verschil met België.

Wine & Dine

Geweldig ! Aan drukke punten in de stad zijn er altijd 'food courts', een geweldige uitvinding ! Het is een grote overdekte hal waar ongeveer elke cultuur vertegenwoordigd is door een kraampje met lekkere, verse en goedkope maaltijden ! Zo hebben we deze week ons dagelijks ontbijt ontdekt: een verse fruit juice ! In dat kraampje liggen er ongelooflijk veel verschillende soorten fruit waarvan je een selectie mag maken. Je krijgt dan een vitaminenboost van 300 ml voor 2 euro! (beter als die Knorr Vie'tjes van België) Dries heeft zich natuurlijk al gewaagd aan een geroosterde kangoeroe, die naar verluidt zeer lekker was.

Doing the job

Bayer is gelegen in Pymble, ten noorden van Sydney. 's Morgens moeten we eerst een stukje te voet naar het station, dan een half uurtje trein op de trein en dan nog een vijftal minuutjes wandelenvan het station naar het bedrijf zelf. Nu denken jullie waarschijnlijk 'oeioei, dat is best ver', maar met enkeele zonnestralen is een ochtendwandeling best leuk! De collega's geven een heel enthousiaste, leuke en vriendelijke indruk. Alleen is de naam Dries wat moeilijk om uit te spreken. De nieuwe benaming voor Dries is bij deze dus Djees.
The weather

Hot town, summer in the city
Back of my neck getting dirty and gritty
Been down, isn't it a pity
Doesn't seem to be a shadow in the city

 
Jaja, deze week hebben we een keertje slecht weer gekend en een paar dagen goed weer. Onder slecht weer verstaan wij (t.o.v. jullie arme stakkers!!!) 24 ºC met een beetje wind. Met goed weer bedoelen wij dat je jezelf kan gaan roosteren op Bondi Beach. Nu kunnen we jullie wel wat opfleuren want we hebben onszelf nog niet gegrild op het strand omdat onze 'schone' melkwitte huid toch wel eerst wat aan de heftige zon moet wennen.Het verblijf

Het appartementje waar we verblijven is heel goed gelegen, vlak in het hart van Sydney. Het is een klein appartementje of zeg maar studiootje. Het is nog kleiner als ons appartementje in Mechelen, maar tot nu toe nog geen muizen te bespeuren dus ik ben al content. ( ik=Ellen 'verslaggeefster van dienst') Er is geen dampkap in de keuken, dus in de gang van het gebouw kunnen we altijd waarheidsgetrouw melden wie wat gegeten heeft. Dat zorgt soms voor jaloezie ' HMMMM, PANNEKOEKEN' of 'DEAR GOD, WELK BEEST IS DAAR GESLACHT?'

Tegenover ons gebouw is kleine supermarkt dat de hele week open is tot middernacht. Als we na ons werk dus niet aan die bewuste food court halt houden, springen we daar nog even binnen om onze gang de beste geur van het gebouw te geven.

Vandaag hebben we ook (of ik vooral) onze eerste doodsangsten beleefd. Neen, ik ben nog geen haai tegengekomen. We werden verrast door een oorverdovend getuut op ons appartement. Bij mij ging er direct een lichtje branden dat we met een brandalarm te maken hadden. Ik sta prompt klaar aan de kleur, klaar voor de ontsnapping. Maar meneer 'de optimist' die me vergezelt, wil eerst zijn kousen rustig aandoen, dan zijn veters nog eens op het gemak binden? Ik zie hem denken?'Zou ik de valies nog even terug inpakken ?'
Ik sta te springen van paniek want nu klinkt er ook al een stem door de luidspreker met een decibel van 100 'LEAVE THE BUILDING IMMEDIATELY, USE THE EXIT DOORS'. Ik loop naar de brandtrap en Djees wandelt. Uiteindelijk belanden we allebei veilig in het park voor het gebouw. Een hele Sydneyse fire brigade komt op het gebouw afgestormd maar na een onderzoek blijkt dat het vals alarm is.
Wat een geluk!
Bij deze rond ik mijn (volgende is van Djees zoals hij heeft beloofd) verslagje af.

Iedereen bedankt om een mailtje te sturen om te vragen hoe het met ons gaat (goed dus moest het niet duidelijk zijn).
Soms is het wat tijdrovend om iedereens mailtje persoonlijk te beantwoorden.

Veel groetjes vanuit Sydney


Dries & Ellen