Home                                      Sydney                                      Road Trip
 

PROFICIAT

Op zaterdag 17 februari 2007 om 20.00 h zijn wij tante en nonkel geworden van deze mooie en schattigste baby ! Van zijn mama Astrid en papa Guus heeft hij de prachtige naam Niels gekregen.
Betekenis Niels

Niels is een Scandivanische naam die afgeleid is van Nicolaas. In bepaalde boeken wordt ook een afleiding van de Latijnse naam 'Cornelis' vermeld, wat "gehoornde" zou betekenen. Nicolaas komt van het Grieks nikè ("overwinning") en laos ("volk"). In het algemeen betekent de naam dus "Overwinnaar bij het volk" of "bij iedereen geliefd". Sint-Nicolaas is alom bekend als dé grote kindervriend, maar is ook de patroonheilige van de zeelieden en de vissers.

We wensen een grote proficiat aan de kersverse ouders! We vinden het heel jammer dat we jullie niet persoonlijk proficiat kunnen wensen en hopen dat we gauw dat klein koddig ventje eens kunnen vastpakken !


  

Ook meter en peter, grootouders en overgrootouders krijgen een proficiat van ons ! Wat zijn we trots op dat kereltje en we hebben hem nog niet eens in het echt gezien !

Hij is echt om op te eten.....

De eerste foto's laten een diepe indruk na ...