Home                                      Sydney                                      Road Trip
    Hakuna Matata    Wenke    You & Me In Paradise    Country Roads    Final Destination
 

Hello everybody!

Onze allerlaatste dag down under is aangebroken, dus hebben we nog even tijd gemaakt om jullie op de hoogte te brengen van onze laatste avonturen. De tijd is hier ongelooflijk snel voorbij gegaan, het lijkt alsof we maar een maandje zijn weggeweest. Maar dan denken we aan die zussen die we laatst zwanger hebben gezien, nu terug met platte buik en met kindje in de armen lopen, valt onze euro dat we toch al een tijdje weg zijn. De tijd is aangebroken om die nieuwe spruiten te begroeten! Het is een hele hele mooie reis en prachtige ervaring geweest die we zo opnieuw zouden doen. Spijtig dat er nu een einde komt aan het mooie verhaal.
Absurde natuur

Sinds ons tweede vertrek uit Perth, deze maal richting Broome, hebben we vele kilometers afgelegd. Eerste stop was in Cervantes, bekend om the Pinnacles Desert. Als we dit natuurpark moeten samenvatten in een woord: absurd. Het is een grote vlakte vol met stalagmieten, maar dan zonder de bijhorende stalagtieten. Van kleintjes, slechts enkele centimeters hoog tot gigantische formaties die verschillende meters boven ons uittornen.
Vlakbij is er ook nog een natuurfenomeen dat absoluut een stop waard is: het Natural Window! Enige nadeel: dit ligt in een natural park, dertig kilometer over zandweggetjes. Nadat vijf verschillende mensen ons verzekeren dat het gemakkelijk te doen is met een gewone auto en dat je zeker geen 4x4 nodig hebt, besluiten we het erop te wagen. Volgens ons is een gewone auto hier minstens een pickup, ofzo, want na vijf minuten zijn we volledig dooreen geschud. En dat tegen een slakkengangetje! Dan proberen we maar een andere rijstijl. In plaats van 10 km/h, gaan we 70km/h rijden. Even oncomfortabel, maar wel stukken sneller! Het Natural Window is prachtig, zeker alle moeite waard.


  

Het Footloose-stadje zonder muziek

Wat een afgelegen stad is Kalbarri! Om even een kort voorbeeldje te geven: na al onze iPod-muziek beu gehoord te zijn, besloten we om eens een cd'tje aan te schaffen. Na een aantal keren door de stad geslenterd en gereden te hebben, besluiten we om ons te informeren bij het informatiekantoor waar we een cd-winkel kunnen vinden. Al lachend krijgen we als antwoord: in Geraldton, 4 uur verder! We kregen spontaan medelijden met de muziekliefhebbers daar! Nog erger voor echte fashionisten, kleren kan je daar ook niet kopen!
Als er achter vliegen vliegen vliegen vliegen vliegen vliegen achterna

Amai! We hebben tijdens onze tweede maand rondreis nog heel veel wilde dieren gezien ! We hebben dolfijnen, emu's, krokodillen, pelikanen, kamelen en een populatie vliegen zo groot als Belgie tegengekomen !! De vliegen hier zijn 'bush vliegen', ze zijn op zoek naar de minste druppel vocht ! Als je dus uit je auto stapt, krijg je direct een laag vliegen op je verzeild ! En als die zich zouden gedragen zoals Belgische vliegen, geen probleem. Maar deze vliegen kruipen in je oren, mond, neus en tot in je ogen ! Die zijn ook helemaal niet bang van een hand waarmee je ze tracht weg te kloppen. Als er zo 5 vliegen in 1 van je gezichtholtes bevindt, moet je die dus echt uit je lijf plukken! Degoutant ! En foto's trekken in zo een omgeving is heel moeilijk, aangezien je altijd bezig bent die vliegen van je lijf te halen! (als je dus een foto ziet met een zwarte plek op de mond: een vlieg dus)


  

Djeesje wordt hier ook helemaal zot van al die lieftallige wilde beestjes die we al tegengekomen zijn! Hij krijgt van mij een ganse fotoboek met alleen maar diertjes in! Foto's dat die trekt van papegaaien, gewoon elk levend ding, het is bijna abnormaal, ik moet er altijd om lachen ! De zoveelste foto van de mooie vogel in de boom! Hij kan al beter ornitoloog worden!


     

Stranddolfijnen

Monkey Mia staat bekend om een ding: dolfijnen die tot aan het strand komen. Aangezien het nog altijd Paasvakantie was en bijgevolg alle betaalbare motels in Monkey Mia volgeboekt zijn, besluiten we om te overnachten in Denham. En dat was een van de betere beslissingen! Daar is echt niets, buiten een strand en een souvenierwinkeltje. En onze maatstaven voor steden zijn laag: momenteel is Retie een ware metropolis. In Denham is er bijvoorbeeld 1 kleine winkel waarin alle mogelijke winkels verenigd zijn: tankstation, postkantoor, vismateriaal, souveniertjes, keukengerei, werkmateriaal en mini-supermarkt!
De dolfijnen van Monkey Mia zijn een ware belevenis, ze worden in de voormiddag een beetje gevoed (niet genoeg om van te overleven). Je gaat kniediep in het water staan en wacht tot de dolfijnen nieuwsgierig komen kijken. Al snel zijn er een negental dolfijnen, waaronder een kalfje van een maand, die tot vlak voor uw voeten komen zwemmen! Het water is heerlijk helder, dus geen problemen om de dolfijnen uitgebreid te bezichtigen!

Exmouth

Ontstaan als legerbasis in de jaren zestig, is Exmouth uitgegroeid tot een toffe toeristenstad. Tenminste, als je fan bent van het Dolce Far Niente. Zon, zee en strand, dat vat het goed samen. We hebben er een tour gedaan die het beste van Exmouth bundelt. Prachtige uitzichten, heerlijke valleien waar het nog echt stil is, rivieren en kreken met hopen wild, een rif dat het voor ons wint van het Great Barrier Reef en uitgestrekte, witte stranden. Ook een echte plaats voor de nomaden: hopen caravans staan er opgesteld. We ontmoeten een koppel dat na acht maanden en 25 000 km bijna halfweg hun reis rond het land is! En wij waren onder de indruk van onze kilometertjes ...


     


     


  

Ooooooooh kwak kwak kwak

Een verplichte stop tussen tussen Exmouth en Broome, is Port Hedland (Exmouth - Perth is zo een 1500 km). En als het niet verplicht was, zou er volgens ons geen toerist stoppen. Aangezien men net nu spoorwerken aan het uitvoeren zijn, was elk hotel en motel volgeboekt. Het enige overblijvende motel, was een louche uitziend gedrocht naast de inimini-luchthaven. Nadat we veel te veel moeten betalen, komen we terecht in een klein, stinkend en lawaaierig kamertje. Een korte nacht later, besluiten we zo snel mogelijk te vertrekken. Als voorbereiding op de volgende, lange rit besluit we om een snelle douche te nemen. En zelfs snel was nog te lang. Ik had me net aangepast aan de verzameling paddestoelen in de hoek, als ik iets zie bewegen in mijn ooghoek. Ik zie iets groen-zwart tegen de douchewand omhoogspringen en sta oog in oog met een kikker! Tijdens het uitchecken, proberen we te klagen over de kikker (in hoop op korting), maar helaas. Volgens de receptioniste zijn kikkers verbonden met Port Hedland, zoals een cafe met bier.

Prison Break

Voila,dit is dus een foto van een boabboom. De leeftijd wordt geschat op 1500 jaar! Deze boom werd vroeger gebruikt als een prison-tree, waar Aboriginals in een kring rond deze boom geketend werden.
'k Heb de zon zien zakken in de zee

In WA kan men genieten van de mooiste zonsondergangen ter wereld! De zon gaat hier onder om 17.15 uur, heel vroeg dus. Het is heel mooi om de zon te zien verdwijnen in de oceaan. We hebben geteld hoe kort dit fenomeen duurt, welgeteld 105 seconden! Vooral Broome is gekend voor hele mooie zonsondergangen, dus we zijn elke dag ergens anders naar de romantische zonsondergang gaan kijken!


  


  

You'll never see it all !

Na een maandje Oostkust en een maandje Westkust, kunnen nu wel een goede vergelijking maken tussen deze 2 kanten. Als je een kortere vakantie wil doen down under, is het volgens ons het best om de Oostkust te doen. Je kan hier veel zien wat Australië te bieden heeft, mooie stranden, onderwaterleven, de verschillende soorten klimaatgordels en dus steeds andere fauna en flora. Dit altijd waar er veel leven is, dus veel toerisme.

West-Australie is volgens ons nog het echte Australië. Het is heel uitgestrekt en outbackerig. Als je hier denkt, we vertrekken vandaag naar het volgende dorpje, moet je 700 km rijden. We denken dat het bijna onbegrijpelijk is voor jullie om dit te vatten. Na 8 uur rijden, kom je dan eindelijk in een dorpje waar er welgeteld 4 huizen, 1 mini supermarkt en 1 motel zijn ! Onvoorstelbaar hoor!

We hebben ook beseft dat we het land nooit ten volle zullen zien, daar heb je echt 2 jaar en veel geld voor nodig.


  

TOT GAUW VRIENDJES EN VRIENDINNETJES !!!

Groetjes,

Dries & Ellen