Home                                      Sydney                                      Road Trip
    Hakuna Matata    Wenke    You & Me In Paradise    Country Roads    Final Destination
 Dag iedereen

Na een maandje reizen hebben we een totale afstand van 9.368 KM overbrugd, dat is heel wat! We hebben ocharme nog maar 10 % van het land gezien ofzo! Het is hier echt ongelofelijk uitgestrekt en afstanden zijn hier een heel ander begrip dan in Europa. We zijn van Sydney tot Cairns gegaan, de oostkust dus. Daarna hebben we the Red Centre verkend. De voorbije week is heel vermoeiend geweest, elke dag vanaf 06.00 u op pad tot in de late uurtjes! We hebben wel heel mooie zonsondergangen en -opgangen gezien! Nu zijn we in Perth beland, aan de westkust. Hier hebben we ook nog zo een 3.500 KM voor de boeg. De westkust is heel anders als de oostkust, maar de meeste mensen hier zeggen dat de westkust het echte Australie is. We zijn benieuwd........

The Wonder Years

Congratulations and celebrations................ Wij hebben onze zevende verjaardag samen gevierd tijdens een verblijf op een paradijselijk eiland! Kan het nog beter ?! Dat eiland is gesitueerd aan de Whitsunday Islands aan het begin van het Great Barrier Reef. We zullen proberen uit te leggen hoe mooi het daar wel is . Denk aan warme zonnestralen, appelblauwzeegroen water, parelwitte stranden, palmboompjes en absolute stilte. Dit was wel een heel mooi deel van onze vakantie down under. Onze achtste levensjaar samen is uitstekend ingezet !

     

Op een onbewoond eiland

Op een onbewoond eiland
Loopt niemand voor je neus
Ja, je voelt je d'r blij want
Lekker leven is de leus
Geen pietsie pech want je hoeft 'r niets
Valt er niet van je fiets
Ligt op je luie hardewiets
Drinkt met je billen bloot
Melk uit een kokosnoot
Je wordt vanzelf groot
Op een onbewoond eiland
Zijn alle dagen fijn
Op een onbewoond eiland
Daar zou ik willen zijn

WAUW!!! Fantastisch ! We hebben met z'n tweetjes een picknick gedaan op een onbewoond eiland! We werden met een bootje op een strand gedropt en kregen een picknickmand vol eten mee. Het is echt wel een overweldigend gevoel om met z'n tweetjes op een onbewoond eiland te picknicken! Romantisch hoor!


  

De Snorkels

'You don't come that far not to see the Reef' zie je hier overal staan en dat is ook 100 % waarheid! We zijn 2 dagen gaan snorkelen. De eerste keer zijn we gaan snorkelen ter hoogte van de Whitsunday Islands, het begin van het Reef dus. Het snorkelen daar was ons nog niet zo goed bevallen. We werden met een grote boot tot een bepaald punt in de oceaan gebracht en daarna werd je per groepje in een klein bootje ergens in de oceaan gedropt. Het was best een griezelig gevoel, je bent daar in het open water zonder enige vorm van houvast! Zwemmen naar de boot is ook geen optie want dan word je gehakt door de propeller! De andere keer dat we zijn gaan snorkelen was ter hoogte van Cairns en daar zijn we met een echte duik/snorkelboot vertrokken. Het was een heel eindje varen om tot een van de mooiste plekken van het reef te geraken. Ellen heeft een gezellig clubje gemaakt met andere zeezieke passagiers! Met deze boot kon je gewoon af- en opstappen! Het onderwaterleven was daar werkelijk heel mooi!

  

Akte van openbare dronkenschap

Ons Driesje hier begint zijn Belgische pintjes precies een beetje te missen en besloot zijn achterstand in te halen met een Australische bier degustatie....
 

Jaja Ellen, jij moet niets bekennen zekers ??


     


        

 

Oke oke, ik geef het toe, maar ik heb me tenminste geen 2 keer laten vangen !!!
The Rabbit Proof Fence

In the Red Centre hebben we een hele dag met een Aboriginal doorgebracht en zo heel veel geleerd van hun wrede geschiedenis, gebruiken en tradities. Ze leven niet volgens onze normen, dus denken we hier ook niet in de termen van wat 'normaal' is De aboriginalcultuur is heel simpel maar ook wreed (tenminste bij de stam die wij ontmoet hebben).. Om een kort voorbeeldje te geven, de initiatie van jongen tot man verloopt ongeveer zo: je bent 14 jaar en wordt door een nonkel naar een afgelegen plaats gebracht. Als eerste slaat die een voortand uit (omdat een kangoeroe ook zo een spleetje tussen de tanden heeft en de kangoeroe heilig is voor hen). Daarna word je besneden door met een scherpe steen te slaan (voor zover een steen scherp kan zijn). Voor zover je daarna nog iets voelt, krijg je een speer in je dijbeen gestoken. Stap 4 is met een steen twee grote littekens op de rug plaatsen en die bestrooien met roet zodat je ze zeker voelt. En als laatste moet je een aantal nachten op je eentje in de woestijn ronddolen, nadat je een reeks griezelige verhalen hebt gehoord. Na deze martelpraktijken ben je officieel man. Ze hebben ook maar twee soorten straffen: voor 'kleine' overtredingen krijg je een speer in je dij. Als je een grote misdaad begaat zoals overspel, heeft de stam het recht je te vermoorden. Bij de initiatie van jongen tot man wordt er dus een speer in de dij geworpen zodat de jongen weet hoeveel pijn dat doet en dus nooit in zijn leven een misdaad zal begaan. We hebben heel veel geleerd over hun geschiedenis en hoe wreed ze door ons behandeld zijn. Wisten jullie dat er vroeger op deze 'beesten' gejaagd mocht worden ?!


     

Het Rode Centrum

Centraal-Australië staat bekend voor onder andere Uluru en Kata Tjuta. We hebben beide gezien en ze zijn gewoonweg magnifiek. We konden de Uluru (een monoliet) beklimmen, maar bij ons was de klim die dag gesloten. Eigenlijk kan je de Uluru maar uitzonderlijk beklimmen, het mag zoveel dagen niet geregend hebben, het mag niet boven de 36 graden zijn enzoverder enzoverder.... Verder vragen de plaatstelijke aboriginalstammen ook de Uluru niet te beklimmen omdat het voor hun een heiligdom is. Ook als we de klim mochten doen, hadden we het toch niet gedaan uit respect voor de Aboriginals. Verder hebben heel veel geluk gehad met het weer! Normaal is het daar in deze tijd van het jaar al 38 graden om 08.00 uur in de ochtend en dit stijgt tot 47 graden! Bij ons had het enkele dagen voordien geregend waardoor de temperatuur gedaald was naar 23 graden. Ellen had het dus ijskoud (is altijd + 30 graden gewoon) dus heeft heel de tocht in de woestijn met lange broek en 2 truien aan volbracht!


     

The Flying Doctors and the School of Air

Jaja, deze stijliconen bestaan echt. Omdat sommige families soms zo ver van de bewoonde wereld leven (soms wel 1 000 km in de outback) hebben zij dus geen gemakkelijke toegang naar geneeskunde of een school. Deze mensen zijn heel dankbaar dat er zoiets bestaat als de Flying Doctors, op deze manier kunnen de mensen toch op een redelijke snelle manier ( zo een anderhalf uur vliegen soms) geholpen worden. Zwangere vrouwen die in de outback leven worden ook verplicht om vanaf hun 26e week zwangerschap naar de bewoonde wereld te verhuizen. Kinderen die zo ver wonen, krijgen les via de radio en computer. Je kan je gewoon niet voorstellen hoe raar zoiets is. De kinderen hebben soms ook les in klassen via de radio. De kinderen horen elkaar wel, maar zien elkaar dus niet. 1 Week per jaar hebben ze een soort van ontmoetingsweek en kunnen de klasgenoten elkaar ontmoeten! Onvoorstelbaar. Vanaf de kinderen de leeftijd van 12 jaar bereiken gaan ze meestal op internaat.


  

 

Tot de volgende keer alweer! Groetjes Ellen & Dries